NoScript
Зашто је шах добар за децу из вртића?

Шах је игра која је одувек била популарна код одраслих, али се све више популаризује и код деце. То је игра која захтева логичко размишљање, стратегију и концентрацију, а све су то важне вештине за развој детета.

Развија логичко размишљање   

Шах је игра која захтева од играча да размишља о неколико ствари одједном. Деца морају да планирају своје потезе, да предвиђају потезе противника и да размишљају о стратегији. Све ово помаже деци да развију своје логичко размишљање.

   Развија стратегију и тактику    

Шах је игра која захтева од играча да размишља о томе како да постигне свој циљ на најбољи могући начин. Деца уче да планирају своје потезе и да размишљају о томе како да надмудре свог противника – другара.

Побољшава концентрацију    

Шах је игра која захтева од играча да се концентрише на игру. Деца морају да прате потезе свог противника – другара и да се фокусирају на своју стратегију. Све ово помаже деци да побољшају своју концентрацију.

   Побољшава решавање проблема

Шах је игра која захтева од играча да пронађу решења за различите проблеме. Деца уче да размишљају креативно и да пронађу нове начине да победе свог противника.

Развија самопоуздање  

Шах је игра која може бити изазовна, али и веома задовољавајућа. Када деца науче да играју шах и када победе свог противника, њихово самопоуздање расте.

Вртић “Петар Пан” – јединствени вртић са обуком шаха за малишане!

 

Вртић “Петар Пан” је јединствени вртић који је имплементирао бесплатну обуку шаха за децу која иду у тај вртић.

 Наш стручни тренер Зоран Симовић, из шаховског клуба “Велика рокада” ће научити ваше дете да игра шах на забаван и занимљив начин. Деца ће имати прилику да се такмиче међусобно.

Кроз шаховску секцију клуба “Велика рокада” је прошло више од 200 деце. Освојили су 9 пута општинско првенство основних школа, 8 пута су били окружни прваци. Учествовали су на свим републичким екипним првенствима и по томе су јединствени у Србији.

Најбољи пласман су забележили 2019.године када су освојили 3.место у конкуренцији 45 екипа.

 

Зашто је важно да ваше дете научи да игра шах?

Иако су у вртићу, шах је игра која може да донесе много користи вашем детету. То је забавна активност која може да помогне вашем детету да развије своје интелектуалне способности, али и да научи важне животне лекције.

 

keyboard_arrow_up