NoScript

Излет за децу која бораве у вртићу представља кратак предах од рутине, који је увек добродошао – заменити проторије вртића другим местом, а у друштву другара и васпитача, непроцењив је доживљај.

На излету малишани проводе дан у другачијем окружењу, подстицајном не само за учење, већ и за дружење и развијање социјалних вештина, али и за усвајање правила лепог понашања. Било да се ради о одласку у зоолошки врт, о посети музеју, обиласку пећине или о некој другој локацији – излет омогућава најмлађима да стичу знања и искуства из прве руке и да уче на интерактивнији начин.

Због свих наведених добробити које излет деци пружа пракса нам је да сваке радне године у наш план и програм уврстимо што више излета који ће својим садржајима бити прилагођени узрасту деце и задовољити њихове потребе, али и који нуде алтернативне могућности да науче и искусе нешто ново и другачије.

Тако смо у петак, 21.10.2022. године за средње и старије васпитне групе организовали посету зоолошком врту ,,Врњци” и обилазак Врњачке бање,
која је деци омугућила шетњу на свежем ваздуху, боравак у природи, игру у прелепо
уређеном парку и остале активности на отвореном.

Припремне предшколске групе су имале прилику да посете Еколошко-информативни центар ,,Гружа”  и учествују у програму “Јесен на планети Гружа” који представља својеврстан спој игре, едукације, забаве и грађења љубави према природи и боравку у њој.

 

Више слика можете видети ОВДЕ.

keyboard_arrow_up