NoScript

Први кораци у сфери развијања културе код деце јесте гледање представе. Дете гледајући представу види, чује, осећа, размишља и машта. Сва његова чула су стимулисана, а искуство које стиче, богато и моћно. Деца у улози публике приликом гледања нису у пасивној, “прималачкој” позицији. Напротив, то је активност која захтева пажњу, отвореност, радозналост, али и критичко мишљење, једном речју то је потпуни ангажман – не само интелектуални, већ и физички, емотивни, духовни.

Такозвана позоришна писменост је важна, јер деци отвара могућност за тумачењем и давањем смисла свету који их окружује. Поштујући тај значај, васпитачи, чланови Драмског тима нашег вртића “Петар Пан”, обрадовали су малишане изводећи представу у вртићу под називом “Бајка из парка”.

Ова представа није само забавног, већ и едукативног карактера која деци шаље јаке поруке и подиже њихову еколошку свест. Везе, ликови и односи међу њима од којих је представа “Бајка из парка” сатканa, откључава дечија срца, изазива емпатију и негује радозналост и запитаност, штo утиче на целокупан развој људског бића и на начин на који ће оно у будућности посматрати свет и делати у њему.

Представа “Бајка из парка” представља уметност једног тренутка који је камером забележен, како би деца могла поново да тај тренутак проживе.

Представа у вртићу. Малишани кажу најбољи вртић. Свакако је било интересантно и забавно. Погледајте.

keyboard_arrow_up