,,Dečija nedelja” , šta je to?

…to je nedelja gde se slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i svim njegovim blagodetima. Njen ovogodišnji slogan ,,Podeljena sreća dva puta je veća” naglašava značaj solidarnosti i saradnje kao veoma bitnih vrednosti za razumevanje, prihvatanje i uvažavanje različitosti i ravnopravnosti.

I ove, kao i prethodnih godina PU ,,Petar Pan” prepoznaje relevantnost ove manifestacije i sa velikim entuzijazmom i predanošću prilazi planiranju i organizovanju aktivnosti za mališane, vodeći računa o njihovim afinitetima, mogućnostima i interesovanjima.

Tako je u programu obeležavanja Dečije nedelje, utorak posvećen deci i sportu, pa su ona učestvovala u sportskim aktivnostima, organizovanim u saradnji sa školicom sporta ,,Foka”. Kadrovi koje je kamera zabeležila tom prilikom dočaravaju deo pozitivne i radne atmosfere koju su deca zajedno sa trenerima tokom vežbanja stvarala.

U prilogu možete poslušati kako rukovodilac i glavni vaspitač Una Husak govori o deci iz vrtića Petar Pan, njihovim sportskim aktivnostima i školici sporta. Takodje, bivši olimpijac, član reprezentacije Srbije na Olimpijadi u Londonu, trener SK “Foka” , Darko Živanović, govori o tome sta su deca danas radila i šta je bitno naučiti kroz igru.

Dečija nedelja i u PU Petar Pan

Izvor: RTKragujevac

Menu