NoScript

НТЦ ЛИЦЕНЦА

Предшколска установа „Петар Пан“ добила је лиценцу за свакодневну примену методологије „НТЦ система учења“ чији је аутор др. Ранко Рајовић, члан комитета светске Менсе за даровиту децу и сарадник УНИЦЕФ-а за рано образовање.

Лиценца омогућава васпитачима запосленим у ПУ „Петар Пан“ да у сарадњи са НТЦ стручним тимом практично примењује НТЦ активности уз супервизијско праћење рада,  консултације, примену новина и контролу квалитета примене програма који доприносе сталном усавршавању рада са децом.

НТЦ систем учења

Програм НТЦ је састављен из различитих активности и игара за децу, које се темеље на сазнањима и раду мозга и које имају позитиван ефекат на развој мозга у периоду када је то најважније, у периоду најинтензивнијег раста и развоја деце. Игра као унутрашња мотивација деце је кључни фактор НТЦ програма.

НТЦ програм карактеришу три фазе спровођења које се спроводе кроз игру и сједињују сензо-моторни и когнитивни развој детета:

Прва фаза: Комплексне моторичке активности укључујући фину моторику, динамичку акомодацију ока, ротацију, равнотежу и кретање.

Друга фаза: Мисаоне класификације, мисаоне серијације и асоцијације;

Трећа фаза: Рад на развоју дивергентног и конвергентног мишљења, као и функционалног знања;

НТЦ програм се већ 9 година спроводи у 17 европских држава.

https://ntcucenje.com/

https://ntcucenje.com/ntc-licence-i-centri/